

Mąka idealna do domowych wypieków.
Waga:
1 kg
Dostępność:
Więcej o dostawie ?
Więcej o dostawie ?
Opis produktu
Mąka pszenna poznańska typ 500 są to mąki jasne, kleiste. Doskonałe do różnego rodzaju ciast wymagających kleistości np.: rogaliki, krokiety, wyrób klusek, pierogów i wypieków ciast drożdżowych.
1 kg
Tortowa czy krupczatka? Typ 500 czy 650? Podpowiadamy, która mąka przyda się do wypieków, a która do klusek czy naleśników!
typ 450,
bardzo drobna
Mąka jasna, mało lepiąca
typ 450,
gruba o konsystencji kaszki
Jasna, ale lepsza do ciast kruchych, makaronów i panierek
typ 500,
nieco ciemniejsza, kleista
Praktycznie do wszystkich potraw
typ 550, 650, 750, 850, 1800, 2000
Mąki ciemne na chleb, bułki i do innych celów kulinarnych
Artykuł został oznakowany jako Produkt Polski. Dzięki umieszczeniu na opakowaniu grafiki nawiązującej do polskiej flagi, konsument może bez problemu odnaleźć na sklepowej półce wyroby wyprodukowane w Polsce - z polskich surowców. Takie właśnie są nasze produkty... dobre, bo polskie!
Gdzie powstają nasze produkty?
Pełna gama naszych wysokiej jakości produktów zbożowych, takich jak: mąki, kasze, płatki, a także otręby spożywcze powstają w Stoisławiu już od 1958 roku. Tak długa działalność sprawia, że jesteśmy firmą o długoletniej historii i bogatych tradycjach.
Młyny Stoisław co roku kupują ok. 100 tys. ton zbóż, które przechowują we własnym i jednocześnie największym w Polsce elewatorze. Z wyselekcjonowanych ziaren powstają m.in. mąki do wypieku chrupiącego chleba i puszystych ciast, które od dekad zachwycają swoim smakiem tysiące polskich rodzin.
Nasza firma należy do Grupy Kapitałowej Krajowej Spółki Spożywczej S.A., która w całości jest polską firmą.
Gdzie powstają nasze produkty?
Pełna gama naszych wysokiej jakości produktów zbożowych, takich jak: mąki, kasze, płatki, a także otręby spożywcze powstają w Stoisławiu już od 1958 roku. Tak długa działalność sprawia, że jesteśmy firmą o długoletniej historii i bogatych tradycjach.
Młyny Stoisław co roku kupują ok. 100 tys. ton zbóż, które przechowują we własnym i jednocześnie największym w Polsce elewatorze. Z wyselekcjonowanych ziaren powstają m.in. mąki do wypieku chrupiącego chleba i puszystych ciast, które od dekad zachwycają swoim smakiem tysiące polskich rodzin.
Nasza firma należy do Grupy Kapitałowej Krajowej Spółki Spożywczej S.A., która w całości jest polską firmą.
Gdzie powstają nasze produkty?
Pełna gama naszych wysokiej jakości produktów zbożowych, takich jak: mąki, kasze, płatki, a także otręby spożywcze powstają w Stoisławiu już od 1958 roku. Tak długa działalność sprawia, że jesteśmy firmą o długoletniej historii i bogatych tradycjach.
Młyny Stoisław co roku kupują ok. 100 tys. ton zbóż, które przechowują we własnym i jednocześnie największym w Polsce elewatorze. Z wyselekcjonowanych ziaren powstają m.in. mąki do wypieku chrupiącego chleba i puszystych ciast, które od dekad zachwycają swoim smakiem tysiące polskich rodzin.
Nasza firma należy do Grupy Kapitałowej Krajowej Spółki Spożywczej S.A., która w całości jest polską firmą.
Wartości odżywcze
Opinie klientów
Warianty produktów
Warianty produktów
mogą zainteresować Cię również: